• NAV: 2013 1%-ot kapott szervezetek / 1% of personal income tax to a civil organisation

  "1% of personal income tax Since the 1996 tax year, the 1% law (Act CXXVI of 1996) has let private individuals offer 1% of their personal income tax to a civil organisation, and another 1% to a church or key state appropriation."

  "Közlemény a 2013. rendelkező évben a magánszemélyek által érvényesen megjelölt, legalább 100,-Ft Szja 1%-os felajánlással érintett kedvezményezettekről a 2013. szeptember 10-i állapot szerint. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A. § (2) bekezdése alapján a törvény 4. § (1) bekezdésében és 4/A. § (1) bekezdésében meghatározott kedvezményezettekről, a kedvezményezett adószámának, nevének, székhelyének, a kedvezményezettet megillető összegnek és a kedvezményezett javára érvényesen rendelkezők számának megjelölésével.

  A kimutatásban azon kedvezményezettek tételes adatai szerepelnek a 2013. szeptember 10-i állapot szerint, amelyeket a magánszemélyek érvényesen jelöltek meg a 2012. adóévi (2013. rendelkező évi) Szja 1%-os rendelkező nyilatkozataikban és a javukra érvényesen felajánlott Szja 1% összege eléri vagy meghaladja a 100,-Ft-ot.

  A kimutatásban szerepelnek a 2013. évben technikai számmal rendelkező a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény szerinti egyházak, a kiemelt költségvetési előirányzat, az Szf. tv. 4. § (1) bekezdése szerinti egyesületek, alapítványok, közalapítványok, országos közgyűjtemények és egyéb kulturális intézmények, a Magyar Tudományos Akadémia, könyvtári, levéltári, múzeumi, egyéb kulturális, illetve alkotó- vagy előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek, országos szakmúzeumok, felsőoktatási intézmények, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Összefogás az Államadósság ellen Alap, a Magyar Művészeti Akadémia.

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívó levélben tájékoztatta a potenciális civil kedvezményezetteket a felajánlott összeg várható nagyságáról és azon törvényi feltételekről, amelyeknek meglétét a felhívó levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1337A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

  A kimutatás pdf. és xls. formátumban tölthető le. http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/tajekoz/kozlemeny_2013_09_12.html "

  Data and Resources

  Additional Info

  Field Value