• GYEMSZI adattár Tételes Egészségügyi Adatok ( Hungarian Health insurance data )

  ( Hungarian Health insurance data ) "A GYEMSZI adattárának tételes részében egy olyan adatbázisból kérdezhet le statisztikai adatokat, amelyeket a közfinanszírozású egészségügyi szolgáltatók jogszabályi előírás alapján jelentenek. Ezeknek az adatoknak az elsődleges gyűjtését és feldolgozását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) végzi. Az adatokat az OEP a 76/2004 sz. ESZCSM rendelet alapján, személyazonosításra alkalmatlan módon adja át a GYEMSZI-nek.

  Adattárunk fejlesztés alatt áll, és egyelőre az éles próbaüzem szakaszánál tartunk, hiszen az OEP is csak szakaszoltan tudja teljesíteni adatátadási kötelezettségét. Munkatársaink mindent elkövetnek azért, hogy felhasználóink már ebben a szakaszban is elégedettek legyenek, azonban az esetleges zavarok miatt elnézést kérünk. Kérjük azt is, hogy a kapott adatokat körültekintően - esetleg más adatforrásokkal összehasonlítva használják fel, és jelezzenek nekünk vissza minden esetleges problémát.

  A baloldalon található struktúrában választhat finanszírozási kasszát. Ebben az esetben a finanszírozási kasszához létrehozott indikátorok rövid, összefoglaló leírását olvashatja el."

  Data and Resources

  Additional Info

  Field Value
  Author gyemszi.hu